torsdag 10 januari 2013

Koriander m.m.

Förutom igår när jag gjorde en färdig tikka masala på burk (sjukt god, I might add- tror det var för att jag freestylade i lite rödlök, vitlök och kikärter) så fortsätter jag med Lotta Lundgrens mat. Det går ju inte att sluta. I söndags var det dags för thailändsk gurksallad med koriander och rimmad kyckling.

Återigen kan jag konstatera att jag gått från att ha hatat koriander till att ÄLSKA det. Den där syntetiska, parfymiga tvålsmaken som jag höll på att kräkas över förut är som bortblåst. Visst, jag kan komma ihåg att jag tyckte det då men jag kan inte förstå att jag kände det. Därför var det med glädje som jag inhandlade inte mindre än två krukor koriander i söndags till salladen. Det var för övrigt inte bara med glädje utan med saliv i mungiporna jag gick till Hemköp efter att ha tänkt på den här maträtten i en dag eller så. Maträtten, och framförallt koriandern.

Och rimma kyckling har jag aldrig gjort förut. (För övrigt har jag heller aldrig rimmat kyckling- skitsvårt ju. Cykling?) Alla kanske vet hur det går till men det visste inte jag utan följde receptet och la kycklingen i en lag med salt och socker. Där fick den gotta till sig innan jag sjöd den i kycklingbuljong. Och mmm, saftig och lite saltsockrig kycklinghistoria blev resultatet. Det kommer jag definitivt göra om.



Alltså, vad gott. Lotta, än har du inte gjort mig besviken.

2 kommentarer:

Hon som gick sa...

Jag har oxå lärt mig att gillar koriander, och precis som du verkligen börjat supergilla.

Konstigt det där.

Jenny sa...

Ja, det är verkligen skumt! Men bra, för nu är det ju gott :)