torsdag 29 november 2012

Novembertröttheten.

Snart lägger jag vad som kan ha varit min tröttaste november nånsin åt handlingarna. Eller känns det kanske likadant varje november? Kanske. Eller nej, aldrig innan har jag verkligen gått och köpt vitaminer av olika slag*. Innan har jag bara pratat om att jag kanske borde göra det. Att solen inte skinit sen den där varma veckan i maj och det eviga regnandet har väl kanske gjort sitt också. Idag när det var isande kallt kände jag att det var lite skönt för att det liksom hände nåt. Inte bara det där gråa.

Nåväl. Tänkte också testa om jag blir piggare av att helt enkelt skita i att prata med alla jag möter om att jag är trött. Nu får det vara slut på det.

Nu ska jag titta på Historieätarna. Det är uppiggande.

*jag kan meddela att D-vitaminerna bara var början
**som det känns i varje fall

måndag 26 november 2012

Ryggen.

Alltså, jag var på massage och fick typ ryggskott när jag skulle ta mig upp från britsen. Då känner man sig smidig. Och ung.

söndag 25 november 2012

And two dogs.

Det är ju inte helt lätt det här med svenska, men Pete försöker. Igår satt han och översatte den här bildtexten:

"80 persons hurt- and two dogs!"

fredag 23 november 2012

Mama´s home made whipped cream.

Det har väl precis varit Thanksgiving, om jag förstått saken rätt. Detta får mig osökt att tänka på när jag var utbytesstudent ett år i München och umgicks med några amerikaner som just under Thanksgiving  gick loss och började fantisera om all mat de skulle missa i exilen.

- Turkey, sweet potato pie.... bla bla bla ... and mama´s home made whipped cream.

Jag och min svenska kompis spärrade upp ögonen och bara:

-Mama´s home made whipped cream? Vad menar ni?

-Jo, förstår ni, sa amerikanen med lyster i ögonen. En gång om året, på Thanksgiving, ställer sig mamma och VISPAR GRÄDDEN SJÄLV!

(Föreställ er nu mig och min kompis med ögon stora som tefat.)

Därpå följde ungefär en dags diskussion om det absurda i att han bara köpte spraygrädde när han uppenbarligen tyckte det var så gott med mama´s home made whipped cream att han hallucinerade om det på andra sidan jorden. 

torsdag 22 november 2012

Chokladpålägg.


Pete har ett och annat att meddela den här testaren i GP som dristade sig till att säga att Philadelphia Marabou är avskyvärt. "De har ju inte förstått nånting! 

måndag 19 november 2012

Datarelation.

Måndag morgon. Jag försöker logga in på datorn, men den vägrar och skyller på att det saknas "förtroenderelation".

Jag bara: Ursäkta mig, men har du inte gått och blivit lite väl känslig nu, datorn? Bara gör ditt jobb och börja inte tjata om relationer.

Mera vitamin.

Tänker att det nog är bra att komplettera D-vitaminen med lite dito C.

söndag 18 november 2012

Helgen.

På spisen puttrar en chili. Jag ska göra en guacamole och koka lite ris också. Det blir en bra avslutning på den här lugna helgen som förutom lite fika mest bestått av TV-tittande och bokläsande. 


Annat värt att notera är att årets första lussekatt slank ned. Och att det blev en promenad i Slottskogen med Anne och Ester.

tisdag 13 november 2012

Keso.

I morse kände jag mig fortfarande lite allmänt onyttig efter helgens alkohol- och snaskintag. Det gick dock över när jag stod på 7-eleven, kl. 08.30, och mannen framför mig köpte två Redbull och två paket cigg. Då stod jag där med min kesoburk i högsta hugg och kände mig i det närmaste som ett hälsofreak.

söndag 11 november 2012

Vitaminer.

I veckan som gick slog november till mig sin fulla kraft och sög musten ur mig. Så i fredags hörde jag mig själv säga "jag vill ha nåt mot vintertrötthet" i hälsokostaffären. Jag gick därifrån med en burk D-vitaminer och lite hopp om att kanske, kanske kan det hjälpa.

Det sista som överger en är ju hoppet, sägs det. 

söndag 4 november 2012

Downton.

Nu, äntligen är det dags att kolla på Downton Abbey. Säsong 3! Hurra! Sen vi blev med platt-TV går det numera även att på ett magiskt sätt (eller via Apple tv) sätta på SVT play också visas det i TV:n- utan sladd. Jag vill verkligen inte ifrågasätta denna magiska teknikutveckling, men ändå. Hur fan är det möjligt?

lördag 3 november 2012

Fredagen i bilder.

Ja, här kommer alltså fredagen i bilder- och text. Jag var ju alltså ledig igår och gick ut hårt med att skrota runt i pyjamasen för att landa i soffan och kolla på diverse TV-program, i datorn. Först ut var som sagt "Så mycket bättre", lovande gäng i år tycker jag och jag gillade första avsnittet. Efter det kände jag för att fördjupa mig i Maja Ivarsson och kollade på det avsnitt av "Schulman Show" där hon är med. Cool hon är- jag impas uppenbarligen av rocktjejer.


Men detta var inte dagen när jag skulle stanna kvar i slösoffan. Nej, sen var det dags att hoppa ur pyjamasen och i kläderna och snurra upp håret i en knut (tänk vad man kan hitta på när det inte är morgon och man inte har bråttom) och gå in till stan och träffa Anne och Ester på da Matteo. Samtidigt som vi gled in ("gled" med bebis och väskor och grejer) kom killen som var med i "Torka aldrig tårar", han som spelade Jehovas-killen. Och som även har huvudrollen i filmen som spelas in nu som bygger på Håkan Hellströms låtar. Jag tror han heter Adam (ja, jag känner till google men jag orkar inte riktigt just nu). Anyhow. Jag kände för att gå fram till honom, ta honom på axeln, titta in i hans stora ögon och gratulera honom till hans framtid. Den ser ljus ut skulle jag säga. Men det gjorde jag inte. Skriver istället här att jag tror att han är vår nästa stora stjärna, eller kanske redan har blivit?


Fikade och hade oss på da Matteo och styrde sen kosan mot Hasselblad center och kollade på årets pristagare. Retade mig i några sekunder på att jag köpte en ny årsbiljett bara för att hitta den gamla i plånboken direkt efter. Det handlar alltså om 40 spänn så det spelar ingen roll, men sånt kan reta mig enormt. Kom dock till sans och kunde njuta av utställningen. Den var bra!


Sen bytte jag umgänget, Anne mot Pete, och gick till Bon och käkade. Hängmörad ryggbiff. Rödvin. Gott.


Efter ytterligare ett barstopp landade vi på Biopalatset och kollade nya Bond-filmen. Gillade den! Och gillade framför allt dagen. En sån där härlig city-dag, nästan som om jag var på semester. Och då hade jag ändå ägnat hela förmiddagen åt avancerat slappande. Den perfekta mixen.


fredag 2 november 2012

Fredag.

Ledig idag! Sitter fortfarande i pyjamasen och tänkte kolla på "Så mycket bättre". Är det nåt att ha i år?

Och apropå TV är peppen stor inför Downton Abbey i morgon.