måndag 25 juni 2012

Feng shui.

Jag vet inte om det var regnet eller att jag väntade på en tvätt som gjorde det, men nu har jag gått igenom och rensat hela min mailbox.

Jag är förvånad själv.

söndag 24 juni 2012

Apropå vädret.

Ja, regnet har ju redan börjat. Jag hade tänkt åka till gymet men orkar inte riktigt i detta väder så jag nu går jag ut och går istället.

Logiken i detta saknas, jag vet.

Vädret.

Läser om regnvarningar och att regnet kommer att slå rekord i morgon. Det kommer att regna lika mycket under ett dygn som vanligtvis under hela juni.

Alltså, då kan det väl lika gärna regna klart för juli också? Så är det färdigt sen.

Petes nya blogg.

Kolla in Petes nya blogg: From here you can see yourself.

Den kommer garanterat leverera fina bilder!

P.S. Om ni tycker det verkar konstigt att han har sambos i plural så beror det mer på felande svensk grammatik än polygami. Jag är bara en, promise.

På väg hem.

Inga gärdsgårdar och inga sju sorters blommor, men väl ett magiskt midsommarljus.

Midsommarafton.

Igår fick jag order om att lägga mig i soffan och göra ingenting eftersom jag gick runt och blev sur så fort jag försökte mig på nåt vettigt. Så kan det gå när man är ute och svirar dagen innan. Men det må väl vara hänt när det är midsommar och allt. 

Midsommarafton spenderades med kompisar i Lilleby och var väldigt trevligt. Vi hann till och med slå två krocketslag innan matchen fick avbrytas på grund av regn. En match som aldrig återupptogs, men det gjorde inget. Vi satt inne och spelade Oogachakka istället.

torsdag 21 juni 2012

Kanske en smula obekvämt.


Koderna.

Igår stod jag och tryckte och tryckte portkoden till mitt hus utan att komma in. Till slut insåg jag att det visst var koden till jobbets port jag tryckte. Då tänkte jag att nu är det två veckor kvar och sen är det fyra veckors semester och sen, sen hoppas jag att det är tvärtom. Att jag står utanför jobbets port och frenetiskt trycker in koden till porten hemma.

onsdag 20 juni 2012

Felet.

Gick ut på en promenad, kom hem, kollade bloggen och insåg med en gång att jag kallat rättikan för palsternacka! Herregud, så pinsamt. Hoppas ni inte var många som såg det.

Grönsak.

Tadaaaa! Låt mig presentera vad som antagligen är den största grönsak som äntrat mitt kök: rättikan. Har ni sett nåt så stort? Som en förvuxen jätte-albino-morot.

måndag 18 juni 2012

Blommor.

Färska blommor! En bukett härliga blommor som fredagsgästerna kom med. 

söndag 17 juni 2012

Smart.

Såhär sex (ja, du läste rätt, TV-serier är till för att slukas) avsnitt senare kan jag bara konstatera att det var ett snilledrag att beställa hem en ny säsong av Weeds lagom till den här regniga söndagen, dagen efter en möhippa. Snilledrag, people!

Glamour.

Efter att jag råkat säga till Pete att det "nog inte är särskilt svårt att få sitt liv att verka väldigt glamoröst och härligt i sin blogg- jag skulle kunna göra det" flög han upp, ryckte en post-it-lapp och började på en lista över saker jag borde skriva för att få min blogg att ge förespeglingen av ett glamoröst liv. Innan listan var klar hade han utmanat mig att "glamour up" bloggen i två veckor. Och innan jag hade hunnit tänka klart hade jag ställt mig upp, sträckt på mig och utbrustit:

"Challenge excepted!"


Nu bara, kalla fötter och "det är ju inte riktigt jag". Men vi får väl se. En utmaning är en utmaning, så håll i hatten- glamourhatten! Kanske det blir mer snittblommor och champagne än tågförseningar och diskberg ett tag framöver.

Stilleben.

"Oh, that would be a great picture actually!" sa Pete och ställde upp ett stilleben i vardagsrummet. Är man engelsman så är man. 


lördag 16 juni 2012

Tågordning.

Var i Stockholm och vände i veckan. Åkte x2000 som numera heter snabbtåg. Det gick snabbt- tills snabbtåget hamnade bakom ett långsammare snabbtåg som i sin tur hamnade bakom ett regionaltåg.

Då gick det inte lika fort.

måndag 11 juni 2012

Byxdress.

Varje morgon cyklar jag förbi ett skyltfönster med den här godbiten i.
Krassi Jumpsuit

Krassi Jumpsuit



Också tänker jag att åh, den skulle jag ha med en matchande solhatt och matchande sommarstuga. Stå där på gräsmattan med en drink i ena handen och redo att spela krocket med alla vänner som är där och hänger med mig.


Jag tänker att jag kan ju alltid börja med byxdressen. Så tar vi resten sen.


Bilden och byxdressen kommer från Marimekko.

söndag 10 juni 2012

Tvätten, då?

Den uppmärksamma läsaren uppmärksammar att "strykt tvätt" inte hamnade på punktlistan. Nä, tyckte inte det var värt att blogga om helt enkelt.

Helgen i punktform.

  • Åkt tåg. 
  • Firat en student.
  • Ätit franska frukostfrallor med valnötter i.
  • Kollat in Andra långdagen.
  • Druckit kaffe på mysig innergård. 
  • Varit på regnbågstemafest.
  • Promenerat över stan.
  • Fikat hos kompis.
  • Tittat på "Half Nelson".
  • Ätit tortillas.
Slut på helg. Imorgon är det måndag igen.

Regnig söndag.

Så vad passar väl bättre än att stryka lite tvätt? Tjoho.

lördag 9 juni 2012

onsdag 6 juni 2012

Diskussion.

När jag låg i soffan och läste den där boken, "Köp dig fri!", ramlade det plötsligt ut en lapp. 
Hoppas nästa person som lånar är mer diskussionslysten än jag, tänkte jag, och lät lappen ligga kvar.

Promenad.

När chillandet i soffan var slut gick vi ut på en promenad, Slottskogen-Botaniska-Änggården. På promenaden skådade vi både det ena och det andra. Spelemän, folkdanslag, joggare*, sekelskifteslajvare** på picknick och ett blommande näsduksträd. Både kameran och mobilen var dock hemma så den enda bild som får illustrera detta är en bild på mina skor.

*däribland Yannick Tregaro och Maggan. Dock inte tillsammans.
**Med sekelskifte avses här skiftet mellan 1800 och 1900-talet. Hade det varit skiftet 1900-2000 hade det antagligen inte stuckit ut så mycket.

Nationaldagen.

Glad nationaldag på er! En ledig dag sådär mitt i veckan, det är inte fy skam det. Förmiddagen ägnades åt chillande i soffan. 


Jag läste den här boken, "Köp dig fri!" av Ingrid Sommar och Susanne Helgeson. Intressant och tänkvärd om hur vi ska kunna konsumera på ett sätt som är schysst mot planeten och alla inblandade. Fick påminna mig själv om att är det för billigt så är det antagligen också för bra för att vara sant. Med för bra för att vara sant menar jag att det nånstans i produktionskedjan är det något som inte har gått helt rätt till, som utnyttjad och underbetald arbetskraft eller stor miljöpåverkan, t.ex. Måste påminna mig om det nästa gång jag står och rycker i något superbilligt nånstans. För det gör jag ju, precis som alla andra. Men jag har en idealbild om att köpa färre saker av superbra kvalitet som håller en livstid istället (och det innebär antagligen att det blir dyrare också- vid inköpet men förhoppningsvis inte i längden).

tisdag 5 juni 2012

Någon gång ska vara den första.

Idag råkade jag- med cykelhjälmen- dra ned en flaska från en hylla på Systemet. Flaskan slog i golvet och gick i tusen bitar medan vinet sakta rann ut över betonggolvet. För en sekund frös tiden och alla vände sig mot mig i slow motion medan jag utbrast:

"Oj! Jävlar!"

Sedan sa jag till en ur personalen och tiden och livet började rulla på som vanligt igen.