tisdag 29 maj 2012

I varje fall ljust.

OK, så det är inte särskilt varmt, men det är i varje fall ljust. Hade det inte varit för försommarljuset hade jag aldrig snört på mig skorna trots att klockan var efter nio och gått ut för en promenad. Under vinterhalvåret kan bara en smärre nödsituation- som att jag måste uppsöka akutmottagning eller möjligen att mjölken är slut- få mig utanför hemmets varma väggar vid den tidpunkten en helt vanlig vardag.

måndag 28 maj 2012

Ödesmättat.

Idag pratade en kollega om dagen som "den sista sommardagen". Jag ville protestera men eftersom jag hade läst väderleksrapporten var det svårt. 

Svart.


Rosa.


söndag 27 maj 2012

Uttryck.

Jag har tappat rösten. Kanske var det det som gjorde att jag satte i gång och målade naglarna igår. Det händer nämligen inte allt för ofta i det här hushållet, men på något sätt måste man ju uttrycka sig om man inte kan prata.

lördag 26 maj 2012

Pete Irving.

OK, så det visade sig att efter att jag blivit bortskämd ett tag och inte behövt göra frukost så hade jag lite tappat flytet. När det var min tur häromdan så hade jag liksom glömt bort hur man gör... och det tog väl lite längre tid än vad som är rimligt. På väg till jobbet gav Pete mig feedback i bästa Tony Irving-anda.

"Bra smoothie, bra ägg, bra kaffe,

MEN

dålig tajming och dåligt tempo."

Jag tog naturligtvis till mig kritiken och lovade att träna, träna, träna för att leverera på topp nästa gång.

tisdag 22 maj 2012

Tanke.

Sitter här på balkongen och tänker på det sorgliga i att jag lyckades knipsa av inte en, utan två, av mina från frö uppdrivna blomma för dagen. De är så sköra de där små liven.

söndag 20 maj 2012

Juliskum.

Jaha, så går man till affären intet ont anande för att köpa två lökar och en flaska schampoo. Och hittar detta! Känns som att detta kan betyda att man går in i skumgodisträsket även på sommaren. Eller?
Jag kanske återkommer med recension.

torsdag 17 maj 2012

onsdag 16 maj 2012

Biljettkrisen.

Ibland är jag bara så jädra dum.

Igår satt jag och kollade upp tågbiljetter inför en resa och idag skulle jag göra slag i saken och köpa två till mig och Pete. Men jag blev helt bestört när jag såg att priset i princip hade FÖRDUBBLATS på en dag och gick i taket över detta.

-Vad är detta? Hur kan det bli så? Vad ska vi göra nu????? ljöd i lägenheten.

Tills jag insåg att jag igår fick upp priset för en biljett och idag för två.

Diska.


tisdag 15 maj 2012

Vädertanten.

I morse deklarerade väder-Helen att det skulle bli åska på västkusten och mycket riktigt, nyss mullrade det.

Jag bara: Mmmm, konstaterade redan förra veckan att jag hade haft ont i huvudet i några dagar- så där som innan det blir åska.

Nu undrar jag bara två saker. För det första, har jag blivit en vädertant? Och för det andra, kan jag tjäna pengar på det på nåt vis?

Igår.



måndag 14 maj 2012

35.

OK, jag fyller år också. Trettiofem närmare bestämt. Firade lite med en pain au chocolate framför en av filmerna förut. 

Filmsemester.

Jag såg chansen att rida på Kristi Himmelfärds- och klämdagsvågen och tog ledigt hela veckan. I ärlighetens namn hade jag väl tänkt mig en härligt solig vecka med cykelturer till havet och picknickar i Slottskogen, men vad sjutton. Om det regnar är det väl inte värre än att man får kura lite inne då. Jag menar, hur många gånger har man inte sagt dagar som denna; "Åh, om man ändå kunde vara hemma, ligga under en filt och bara kolla på film hela dagen". Så får det bli. 

söndag 13 maj 2012

Pelargonerna.

Ingen vår eller sommar på hörnan utan tjat om pelargoner. Jag hoppas på större framgång än i fjol, då skörden blev rätt misslyckad. Men i år känner jag på mig att de är små rackarna till sticklingar kommer ge mig fin balkongprakt om ett tag.




Täcke.

De senaste veckorna har mina nätter sett ut ungefär som följande: Gått och lagt mig, kurat in mig under täcket, vaknat, varm som en kamin och genomsvettig, slängt av mig täcket, somnat om, vaknat, fryst, in under täcket, somnat, vaknat, varm som en kamin, slängt av mig täcket och ja, ni fattar, va. Det krävdes inte direkt nån raketforskare för att konstatera att täcket kanske blivit lite varmt nu när vintern är slut och lägenheten lite varmare. Så igår åkte vi till IKEA och gick direkt till avdelningen för svala täcken. Och i natt, oh i natt, sov jag som ett litet barn, alldeles lagom sval. Det var fint.

På IKEA intogs även köttbullelunch, föga förvånande. 

torsdag 10 maj 2012

Dirty dancing.

Just som jag trodde att jag inte kunde gilla Let´s Dance mer så öppnar de med ett Dirty Dancing-nummer. Och då kom jag att tänka på att en av anledningarna till att jag tyckte mycket om filmen "Crazy stupid love" var playerns raggningsknep som började* med: "I always work Dirty Dancing in to the conversation".

Tja, på nåt vis blir jag tydligen aldrig äldre än 12.

*för fortsättningen får ni helt enkelt se filmen. Den är bra!

onsdag 9 maj 2012

Oljud.

Idag har jag åkt tåg och som vanligt på tåg har jag blivit påmind om ett ljud jag tycker synnerligen illa om:  ljudet av musik i nån annan persons hörlurar. 

Snälla. Sänk.

onsdag 2 maj 2012

Kaffe.

Föreställ er följande: Det råkar vara årets första varma dag, du sitter på en solvarm klippa. Nedanför klipporna skvalpar vattnet lite lugnt och en fiskmås flyger förbi. Långt borta hörs en motorbåt. Då plockar du fram din kaffetermos, häller upp en kopp kaffe och bara njuter. Kanske det bästa sättet att dricka kaffe, eller hur?

Andra trevliga sätt att dricka sitt kaffe: hemma på lördags- eller söndagsmorgonen när man kan sitta hur länge som helst, på balkongen eller på en uteservering i en storstad med massa folk att spana på. Fler förslag?

tisdag 1 maj 2012

Korvbullar.

För en person som både gillar korv och kanelbullar (Pete)* var det rena rama lottovinsten när vi hittade de här korvsnurrorna sist vi var i England. Korvbullar! Klart de fick hänga med till Sverige, in i frysen och plockas fram till den första fina grilldagen. Dvs. idag.
*OK, jag också, men han mer.

Förstamajfrukost.