söndag 30 januari 2011

Filmfestivalen.

Den enda som är bra med Göteborg i januari är filmfestivalen. Tack för att du har börjat.

Idag ska jag se två dokumentärer, en om vem som egentligen uppfann shortboarden och en om diverse människor som på olika sätt har en relation till Harlequin-romanerna.

onsdag 26 januari 2011

Vegetariskt.

Maten i Indien var fantastisk, fantastisk och vegetarisk. Helt plötsligt hade jag inga problem med att inte äta kött.

Och apropå vegetariska alternativ så är det ju inte utan att man börjar undra när man ser den här indiska tandkrämen. Är det kött i de andra tandkrämerna?

tisdag 25 januari 2011

Håll i hatten.

Det går undan när man åker auto-rickshaw!

måndag 24 januari 2011

Semlor.

I lördags hängde jag med P på en internatio-nell middag där alla skulle ta med sig nåt från sitt hemland. Jag kände att jag levde lite farligt men testade i varje fall för första gången att baka semlor. Med eminent hjälp med knådandet av Hanna så blev det sjukt bra. Och ni behöver inte oroa er, jag glömde inte florsockret utan råkade bara fota innan pudrandet.

Strandliv.



Mer semester.

Ni får ursäkta, men det kommer komma lite mer bilder etc. från semestern. Ämnet är ännu inte uttömt.

söndag 23 januari 2011

Delfiner.

Där uppe bland palmbladen skymtar ett tak som sitter på en restaurang där vi ofta åt, med hela havet som utsikt. En morgon simmade en flock delfiner förbi och ökade härlighetsgraden på frukosten.

fredag 21 januari 2011

Jetlag.

Trött. Jättetrött. Nästan som en zombie faktiskt.

Ville bara säga det.

Rör.

Det var skönt när vi fick reda på att rören på stranden var till för att föra upp havsvatten till en räkodling istället för, som man kan misstänka, släppa ut nåt i havet. Nåt äckligt. Typ sånt som de släpper ut i dricksvattnet i Östersund.

torsdag 20 januari 2011

Sånt som bara händer andra.

Klockan var halv tre på natten på en flygplats i Indien och jag hade cirka 26 timmars resande framför mig. När jag kom fram till incheckningsdisken sa mannen bakom den de magiska orden:

"Miss, I will upgrade you to business class."

Underbart.

Några lyxiga timmar senare mellanlandade jag i Dubai och läste på boardingkortet att nu var det slut med business class för min del, nu var det economy class som gällde hela vägen till London. Så klev jag på planet och letade reda på min plats- som var vid nödutgången. Och inte nog med det, jag hade alla tre säten för mig själv.

Återigen underbart.

Sen gjorde det absolut ingenting att jag satt inklämd och ihoptryckt, som det brukar vara när man flyger, de sista ynka timmarna från London till Göteborg.

Hej!

Nu är jag hemma igen och tänkte sparka igång hörnan igen. Men först ska jag bara... en hel massa saker. Bl.a. det jag verkligen önskar att jag hade gjort innan jag åkte, nämligen städa bort julen.

tisdag 4 januari 2011

Semesterstängt.

Återkommer om ett par veckor. Må väl tills dess!

söndag 2 januari 2011

Packning.

Jag tror helt enkelt att jag måste sålla i bokpackningen. Det kan ju hända att jag vill bada, äta och prata med mitt ressällskap ibland också.

Drömplats.

Återfinns på Avenyn.

lördag 1 januari 2011

Boktips.

Så här på årets första dag skulle jag vilja uppmana alla som är intresserade av samhälle-politik-historia att läsa biografin om Olof Palme, Underbara dagar framför oss av Henrik Berggren. Den var verkligen verkligen bra.

Nagellack.

Jag överraskade mig själv med att måla naglarna igår. Det har inte hänt på den här sidan millenieskiftet. Sist jag gjorde det var året 1999 och nagellacket blått.