onsdag 29 september 2010

Inte att rekommendera

Jag lyckas bita mig i underläppen hela tiden. Av den enkla anledningen att den är en aning svullen. Som den är av den enkla anledningen att jag slog mig själv på boxningen i måndags.

Alltså, jag slog mig själv. Otroligt dumt.

tisdag 28 september 2010

15 minuter kan vara olika långt

När jag tidigare idag satt med luggen i ögonen, tovor i hästsvansen och en frisyr som rent allmänt passerat bäst-före-datum och frisören ringde och var tvungen att skjuta på min klipptid en kvart kändes det som en evighet.

söndag 26 september 2010

Valet

Jag kommer aldrig att glömma post-val-depressionen 2010. Den här veckan har varit tung och känts väldigt grå. Och jag känner mig fortfarande illa till mods.

lördag 25 september 2010

Reaktionsförmåga

Jag är väldigt glad att jag, under den tidigare promenaden, på nåt vis lyckades registrera att stenen jag trodde jag precis skulle sätta ner foten på inte var en sten utan en död liten mus- och att jag hann dra undan foten. Det hade varit jobbigt att behöva skrapa av en mosad mus från sulan.

Fotofundror

Schyssta Sara har startat en fotoblogg för glada hobbyfotografer som jag har hoppat på. Därför tog jag med mig kameran på en regnig promenad förut för att fota på temat höst. Det blev några bilder över efter inlägget på Fotofundror så de kommer här, höst och blått.



fredag 24 september 2010

Blomkål


Jag kunde inte motstå den lila blomkålen på hemköp. Det här blir nästa veckas snackis i lunchrummet.

torsdag 23 september 2010

Höstdagjämning


Och hösttecknen blir bara fler på min balkong.

fredag 17 september 2010

Hasselnötter


Med mig från Italien i somras hade jag inte bara 1,5 kg parmesan utan även två mörka chokladkakor med hasselnötter i. Nocciola fondente tror jag bestämt de hette- ett stycke himmelsk choklad. Såklart har jag ätit upp dem. Därför blev jag salig idag när jag råkade på Ritter sport- dark whole hazelnut. Hej och välkommen till min mage, lilla chokladbit.

onsdag 15 september 2010

Onsdagkväll


Dricker te och äter äggmackor. Försöker lösa GP:s lätta onsdagssudoku men just när det är nästan klart är där två sexor på samma rad. Grämer mig över det och att jag helt missat att Robyn skulle hit och att biljetter släppts och tagit slut på en sekund. Tröstar mig med att hon var intervjuad i nya Elle. Lyssnar på Säkerts nya Facit.

tisdag 14 september 2010

Om nån undrar

Nä, det hände inget kul på träningen. Det enda som hände var att jag dog nästan med en gång och var tvungen att fuska/vila/dricka vatten väldigt ofta. Lite så att jag skämdes och faktiskt ville upplysa resten av gänget att:

"Vadå! Jag tränade faktiskt i går OCKSÅ! Inte konstigt att jag är trött i bena!"

Men det gjorde jag ju inte såklart. Det är ju det jag har bloggen till.

Tankar under en cykeltur

Från jobbet till träningen:

"Vad ska jag blogga om egentligen... inte har det väl hänt nåt... inte är det roligt att läsa om att jag cyklade till jobbet i ösregn och hade en våg av rött ljus emot mig. Eller att jag var hos tandläkaren. Men det kanske var lite roligt att tandsköterskan frågade om jag väl inte var gravid eller nåt innan hon röntgade mig. Vadå "eller nåt"? Eller äsch, inte så kul ändå. Men alkisen då, som stampade i golvet när spårvagnen stannade, slog på öppna-knappen och hoppade ut med ett glatt: "Är det nån som har en jävla cigg?" till sina kompisar i kuren. Nä, inte det. Fy fan, vilken motvind. Vad långt det är. Jaha. Hoppas det händer nåt kul på träningen så jag kommer på nåt att blogga om."

torsdag 9 september 2010

Tvättstugerelaterat

När man pratar tvättstugor och konstigheter brukar försvunna strumpor, stulna tider och kvarglömt ludd i filter diskuteras.

Själv har jag nåt annat jag funderar på nästan varje gång jag tvättar.

Nämligen: Hur kommer det sig att all annan tvätt i maskinen kryper in i påslakanet när man tvättar det?

tisdag 7 september 2010

Årstid


Nu är det höst bland pelargonerna på balkongen.

söndag 5 september 2010

Kräfttider

Innan jag flyttade till Göteborg trodde jag att det inte fanns några andra kräftor än de där röda. Men det blev jag ju raskt varse, medelst idiotföklaring, att det finns det visst det. Och att flodkräftor är äckliga, små och smakar dy. Typ.


Men vet ni vad, nu säger jag det: Jag tycker att flodkräftor och havskräftor är lika goda. Och att man inte till varje pris måste äta havskräftor varje gång det vankas skiva.

onsdag 1 september 2010

En timme hit eller dit

I morgon ska jag åka till Stockholm. Trevligt i och för sig men jag åker med fakirtåget som avgår 06.00.

Jag har gruvat mig för den tidiga uppgången hela dan och tänkt: "Åh, fy, jag måste gå upp 05.50!"

Sen har jag kommit på att det ju är 04.50 jag måste gå upp.