onsdag 24 mars 2010

Repetition är kunskapens moder

I mars- april de senaste åren har jag kollat upp varför det varierar så när det är påsk. Det är ju aldrig vid samma tidpunkt! Jag tycker det är mycket märkligt. Så jag har kollat upp det och sen glömt det mesta tills nästa år då jag fått kolla igen. Men nu verkar det som om jag har kommit ihåg lite lite varje år, för banne mig om jag inte lärt mig det till slut: Första söndagen efter första fullmånen efter vårdagjämningen.

Krångligt.

tisdag 23 mars 2010

En pelargons rop på hjälp


Jag hämtade ner pelargonerna från kylan och mörkret på vinden häromdan. Det har nog varit tufft där uppe, kolla skotten bara. Långa, smala och liksom desperata. Som nödraketer.

söndag 21 mars 2010

Bonus features


När alla avsnitt är slut i DVD-boxen man maniskt följt de senaste månaderna finns det bara en sak att göra. Gotta sig i extramaterialet också. När det i sin tur är slut (vilket är nu), ja då återstår bara en sak. Att gå vidare i livet.

onsdag 17 mars 2010

Nä, vet ni vad

Jag kan för mitt liv inte komma på nåt att skriva om. Tror jag får ta och bida min tid lite och hoppas på att inspirationen återkommer.

fredag 12 mars 2010

Anteckningar från i dag

Promenerade till jobbet. Jobbade. Åt goda köttbullar till lunch och drack en lyxkaffe på det. Jobbade. Handlade mat. Och vin. Och en Faktum. Promenerade hemåt. En kompis ringde. Bjöd in henne på maten och vinet och På spåret-final. Kom hem. Åt en macka med kokt ägg. Sms:ade. Surfade runt lite.

Min fredag så långt. Inspirerad av AMO.

tisdag 9 mars 2010

Dagens shopping


Nu jädrar ska här bli rent!

måndag 8 mars 2010

Fruktförvirring

Inget är särskilt nytt med att man ska skilja på päron och äpplen, men päron och apelsiner då? Kolla in den här frukten.

Visst är den konstig? Den här frukten förvirrar mig!

söndag 7 mars 2010

Blandade bilder Berlin

Kastanienalle.

Judiska muséet.

Muren.

DDR-muséet.

Sömngångarbarn.

torsdag 4 mars 2010

I´m off

Snart blir det spårvagn, flygbuss och flygplan till Berlin. Åter om ett litet tag.

måndag 1 mars 2010

Vilken tur

Just som jag tänkte att jag skulle sakna OS-ljudet på TV:n i bakgrunden när jag surfar och just som jag funderade på vad som nu skulle stå och surra i bakgrunden kunde jag med lättnad konstatera att det är en sammanfattning i dag. En timme till med OS-ljud. Det känns tryggt.