onsdag 29 april 2009

Dumt

Håll med om att det är rätt osmart att mata tvättmaskinen full, välja program men inte sätta igång den utan i stället bara gå upp i lägenheten?

Skit. Nu är jag ju i otakt med tvättandet.

Den 29 april klockan 17.47

Det är 23 grader varmt på min balkong. I skuggan. Är det inte otroligt?

måndag 27 april 2009

Världens sämsta balsam?

Och apropå Mauritius så var jag tvungen att köpa mig ett balsam där. Det andra tog väl slut eller så hade jag glömt det, jag kommer inte ihåg. Inga problem, jag gick till Super-U, den jättestora och välsorterade livsmedelsaffären som hade allt. Hyllmeter med schampo t.ex., men bara en sorts balsam. Jag upprepar: en sorts balsam. I varje fall var det det enda jag kunde hitta.
Det är värdelöst. Rinnigt, luktar herrparfym och kan inte reda ut det allra minsta lilla trassel. Jag behöver inga fancy-smancy hårprodukter men nån måtta får det vara.Hejdå.

Dubbelgångare

I går kollade jag på Söndagsparty med Filip och Fredrik. Jag tyckte inte det var så bra förra söndagen men gav det en ny chans i går och fnissade både en och två gånger (åt Färjan-Håkan i Central Park, ungen med muggarna, Fredrik som transa t.ex.).

I alla fall så kom jag att tänka på Fredrik Wikingssons dubbelgångare. Jag och Hanna såg nämligen honom på en restaurang på Mauritius där han jobbade. Han såg precis ut som Fredrik, fast en sisådär 15 år yngre och mörkhyad.

Jag önskar verkligen jag hade en bild för ni hade garanterat hållit med mig.

söndag 26 april 2009

Möte med tre grävlingar

Med risk för att ha utvecklat en grävlingsblogg måste jag dela med mig av följande lilla historia. Jag berättade om mötet med grävlingen för en annan kompis som sa:

-Men! Har jag inte berättat om när jag mötte minst TRE grävlingar i Slottsskogen i höstas?!

Hon var på väg upp till Masthugget när hon såg hur det rörde sig i periferin. Hon insåg att det var minst tre (och kanske fler) grävlingar som kom rusande mot henne. "De biter tills de knakar, de biter tills de knakar, knäckebröd, stövlar, hjälp", hann hon tänka innan de kom fram till vägen och försvann ner i några hål precis innan den.

Slutet gott alltså, de var bara på väg hem. Precis som min kompis.

fredag 24 april 2009

Fredag

I dag körde jag en "non casual friday" och drog på mig en klänning.
Sen blev det indiskt och kvarterskrogen. Nu blir det sängen.

torsdag 23 april 2009

Spårvagnshållplats

Jag gjorde precis ett test på Facebook, "Vilken spårvagnshållplats är du?" Jag blev Järntorget eftersom jag är social och kulturell.

Facebook. Vilken tur att det finns.

onsdag 22 april 2009

I väntan på tåget som tog mig hem




Tåg

Jag har varit ute och rest med jobbet och sitter nu på tåget hem. Eftersom man kan koppla upp sig precis var som helst nuförtiden har jag surfat runt lite och passar nu på att skriva det här (meningslösa) inlägget. Men nu tänker jag göra som förr i tiden. Stänga av datorn och sitta och titta ut genom fönstret och tänka på... ingenting.

måndag 20 april 2009

Glömde ju

Frida Hyvönen var verkligen väldigt bra! Teatralisk och dramatisk och däremellan jordnära och rolig. Lägg till bra låtar och lite steppdans och det blir en mycket bra konsert.

Kalas

I går cyklade jag bort till en kompis på ett mycket trevligt kalas.
Födelsedagsbarnet fick ett broderikit, det är hög tid att hon tar upp handarbete nu när hon fyllt 29. Det kommer från Designtorget.

lördag 18 april 2009

Saker man kan göra en dag som denna

  • Ta med en kaffe och en bok ut i förmiddagssolen på balkongen.
  • Ta med en kaffe och en bok ut i eftermiddagssolen på baksidan.
  • Ta på sig en klänning och åka till Storan och lyssna på Frida Hyvönen. Det ska jag göra nu!

Hur rund är en apelsin?

I går försökte jag få en apelsin att rulla. Allt för konsten, fotokursen och rörelseoskärpan.
Det gick sådär.

fredag 17 april 2009

Lugnande besked

Grävlingsincidenten ägde rum för en sisådär sju år sen. Grävlingen är säkert long gone vid det här laget.

Möte med en grävling

Jag känner att jag måste berätta hela storyn om kompisen som jagades av en grävling. Så här var det:

Min kompis, M (inte samma M, utan ett annat) är på väg hem till Majorna från Linnéplatsen och tar vägen genom Slottsskogen, över Pliktabacken och ut vid Majvallen. När han går där och börjar knata upp för backen kommer det plötsligt och med en väldigt fart en hare från skogen (jag kallar det skog, men det är väl mer en park) till vänster och springer över vägen och in i skogen på andra sidan. Sen kommer det ett rådjur med samma fart. Och sen kommer den. Grävlingen. Mellan grävlingen och M går en kille med innebandyklubba. Grävlingen stannar till och tittar på M och innebandykillen. Också vänder den och springer tillbaka in i skogen där den kom från.

-Kommer den tillbaka tar jag den med klubban! lovar innebandykillen och sen tar han och M följe och går och snicksnackar lite tills deras vägar skiljs åt vid Majvallen. Där fortsätter innebandykillen på Såggatan och M går till vänster på Ekedalsgatan. Så går han där i allsköns ro tills han kommer förbi Majvallen och det blir lite skog igen. Vad kommer då utfarandes från buskaget? Mycket riktigt, grävlingen. Den springer över Ekedalsgatan och försvinner ur sikte. M börjar ana oråd, men måste ju hem. Han tycker det verkar säkrast att gå mitt i vägen, i spårvagnsspåret (oklart varför).

M kommer fram till sitt hus och måste då gå över till sidan där grävlingen någonstans nu håller hus. När M kommer fram till staketet utanför sitt hus ser han den. Grävlingen. Och den är på väg mot honom. M kastar sig över staketet, som är precis för högt för att det ska gå smärtfritt. River sönder skjortan och har sig, men kommer över och hinner tänka: "Ah, grävlingar KAN ju inte hoppa i varje fall." Samtidigt som han tänker det ser både han och grävlingen det. Hålet i staketet. M kastar sig mot porten och grävlingen rusar mot hålet. M kommer in och hinner PRECIS slänga igen dörren, mitt för nosen på grävlingen.

Undrar vad som hade hänt om han inte hade hunnit in?

torsdag 16 april 2009

Vilt

Har precis kommit hem efter en promenad med en kompis. Vi kom att prata om vildsvinen som härjar runt och jagar folk på Västra Kyrkogården. Min kompis berättade en väldigt underhållande berättelse om när han, på riktigt, för några år sen blev förföljd och jagad av en grävling från Slottsskogen och hem. Han hann precis slänga igen porten hemma framför nosen på grävlingen och undkom med blotta förskräckelsen.

Allvarligt talat, jag har INTE bosatt mig i stan för att jag vill ha närkontakt med massa vilda djur. Nån jävla ordning får det väl ändå vara!

onsdag 15 april 2009

Meddelande till Den tjocke konsulten

Här hittar du receptet på kycklingen. Och ja, det gör ju alla ni andra också såklart.

Jag hade dock ingen spenat och inga körsbärstomater men istället färsk basilika.

tisdag 14 april 2009

Den kändaste kändisen

Jag tycker att det är vansinnigt roligt att se kändisar i verkligheten. Sån är jag.

För några år sen var jag i New York på semester och det var fantastiskt på alla sätt och vis. Och kändisspaningen. Kändisspaningen!

Det började med att vi gick in i en inspelning av TV-serien Tredje skiftet. Nån dag senare passerade vi Philip Seymour Hoffman på gatan. Det hela kröntes av att vi på sista dagen åt frukost på en restaurang några bord bort från Paul McCartney och dåvarande frun Heather Mills och deras dotter. Lätt den kändaste kändis jag sett.

Min kompis M däremot har väldigt dålig koll på kändisar och bryr sig inte nämnvärt. Ganska befriande, men ibland blir det lite fel. Som när hon berättade om min ovan återgivna kändisspaning för sina föräldrar.

-Vet ni vem Jenny såg i NY? JOHN LENNON! Är inte det helt otroligt?!
-Eh jo, M, sa föräldrarna. Det är faktiskt HELT otroligt.

måndag 13 april 2009

Skiftbyte

Dags för skiftbyte i skohyllan. Dammiga stövlar bort och ballerinor och basketskor fram!


Lunch

I dag bjöd jag min kompis Hanna på lunch. Det blev min paradrätt, kyckling med olivolja, balsamvinäger och lite annat göttigt. Den är så enkel och blir så förbannat god så ska det bjudas på mat blir det ofta detta. Spelar ingen roll om det är inflyttningsfest, 30-årsfest, kalas, Valborgsmiddag eller som idag, en lunch. Balsamkyckling it is.
Vitlök, soltorkade tomater, basilika och oliver trängs också med kycklingen. Inga glasbitar, dock.
Till detta, pastasallad med babyspenat och fetaost. Tillåt mig klappa mig själv på axeln och säga att det blev väldigt gott. Hanna kom med tulpaner och det var fint. Årets första för min del!

söndag 12 april 2009

Fönsterputs

I dag var tiden hög för att putsa fönstrena. Nåt ska man ju göra i väntan på uppståndelsen.
Den gamla trotjänaren hemkunskapsboken åkte fram. Man vill ju inte dra rakan i fel ordning.
Detta är alltså luften på min gata när den fastnar i mitt fönster. Hur ser den då ut inne i mina lungor?
De dammiga växterna fick sig en dusch så de matchar de nyputsade fönstrena.

Sen stack jag i väg och joggade. Nu blir det chokladägg och Nip/Tuck. Kanske även en film.

Road trip

Jag körde hem min kompis bil igår och konstaterade att det är rätt tråkigt att köra bil. Köpte godis i Falköping och kaffe i Alingsås för att liva upp det lite, men det var rätt segt ändå. För att skoja till till det lite ytterligare körde jag rakt fram vid strutsfarmen i stället för att svänga vänster in på den lilla vägen. Och vad passerar jag då, om inte det omskrivna McDragans.

Strutsar och strippor, alltså. Allt finns på västgöta-slätten.

fredag 10 april 2009

Skärtorsdag och långfredag

I går och i dag i punktform.

I går:
  • Först jobbade jag och åt väldigt god lunch med några kompisar.
  • Sen jobbade jag lite till innan jag blev hämtad för avfärd mot västgöta-slätta.
  • Jag var inget vidare sällskap för jag sov hela vägen.
  • Väl framme blev det quiz med familjen.
  • Vidare från quizen till en förfest i nostalgins tecken med eurotechno, E-type och hotshots.
  • Vidare igen till storfesten som väl var ok, men inte så mycket mer.

I dag:

  • Kollat en ny bebis som mest sov.
  • Gjort pärlplattor med bebisens storasyster.
  • Skurat grillgaller.
  • Läst tre månaders Femina.
  • Återstår äta grillad fisk och gå tillbaka till familjen med bebisen och kolla på Australia.

onsdag 8 april 2009

Spansk mat

Jag har ätit tapas så att magen står i sju hörn. Det var gott. I morgon drar jag till Blåkulla, eller ja inte riktigt. Snarare västgöta-slätten.

tisdag 7 april 2009

Kurs

Jag började en digitalkamerakurs i dag. Det var kul och verkade bra. Nu jävlar ska det bli ordning på pixlarna, tiffarna, bländaren, ison och fan och hans moster.

Eller som en av kursdeltagarna uttryckte det: "get my shit together helt enkelt".

Precis!

måndag 6 april 2009

Lyckoslanten

När jag var och handlade för nån vecka sen slängde jag fram en peng och insåg att den var udda. "Oj, det där var nog en euro eller nåt sa jag". Men icke, killen i kassan visste bättre. Det är en en-krona men en limited edition. Nån form av hyllning till Finland. "Den underbara sagan om ett land på andra sidan hafvet, Sverige 1809 Finland 2009" står det på ena sidan. På den andra sidan har vi kungen och han ser ut som vanligt. "Det finns inte så många", sa kassa-killen och raskt vädrade jag morgonluft och tog tillbaka den.Jag tänker så här: Nu låter jag den ligga och gotta till sig i en, låt oss säga, 40 år eller så. Sen är det jag som letar upp nån obskyr mynthandlare eller varför inte, ännu hellre, Antikrundan och Knut Knutssons efterträdare (eller Knut himself modell äldre). Tänk vad förvånad jag kommer bli när de berättar att den är värd flera hundratusen!

Pensionen är tryggad.

söndag 5 april 2009

Eftermiddagspromenad






På pelargonfronten en hel del nytt

Antingen ni vill det eller inte är det nu dags för en uppdatering av pelargonläget. Två av pinnarna har gått och ruttnat och dött. Men de andra! Kolla här:


Det kommer nytt!

Den där lille i bakgrunden vete katten hur det kommer gå, men än så länge så.



Som ni ser så lever och frodas moderplantan.

Och se här, i går var jag och drack vin hos en kompis och vad fick jag med mig hem om inte en ny kompis. En rosa Mårbacka närmare bestämt.

lördag 4 april 2009

Våren är här

Sol från klarblå himmel. Jag måste skynda mig ut innan jag måste ta itu med tvättberget. Ut! Nu!

torsdag 2 april 2009

Månadens... ingenting

Asch. Jag kom på att det är den 2 april i dag, vilket betyder att det var den 1 april i går. Och jag som hade bestämt att jag skulle ha månadens bild den första i varje månad. Inte tog jag nån bild i går inte.

Ja ja, skit samma. Se det som mitt lilla aprilskämt. Från mig till er.

onsdag 1 april 2009

Kärnfullt

Jag åt en clementin med 22 kärnor idag. En av klyftorna hade inte mindre än sex kärnor. Aningens överdrivet tycker jag.

Förutom det var dagens stora händelse att jag fikade på en uteservering (nice tills solen försvann, då blev jag en isbit).